İSTANBUL / KARTAL - Kartal Atatürk İlkokulu

VELİ AKADEMİSİ PROJESİ : AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ

İlçemizde düzenlenen İstanbul Veli Akademileri Projesi kapsamında 13.12.2018 Perşembe günü saat:13:00’da, okulumuz konferans salonunda 2. etkinliğimiz “Aile İçi İletişim” konulu eğitimimiz okulumuz Rehberlik Öğretmeni Selin TEKİN tarafından gerçekleştirildi. Eğitime 50 velimiz katıldı.

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında, aile içi iletişimin azalmasıyla birlikte birçok problem ortaya çıkmış, aile içi iletişimin önemi artmıştır. Birçok anne baba, çocuğuyla sürekli çatışma içinde olduğunu, çocuğuna ulaşamadığını belirtmektedir. Aile İçi İletişim konulu eğitimimizde öncelikle iletişim engellerine değinilmiş, bu konuda veliler bilgilendirilmiştir. İletişim engellerinin, konuşan kişiyi rahatlatmadığı, iletişimi sonlandırdığı vurgulanmıştır. Bununla birlikte iyi bir dinleyici olmanın koşullarından bahsedilmiş, katılımlı dinleme velilere anlatılmış ve uygulama, örneklerle açıklanmıştır. Çocuğu dinlemenin yararları anlatılarak bu konuda çocuğa fırsat vermenin, onun kendini ifade etme becerisini de geliştireceği üzerinde durulmuştur. Eğitim sonunda velilerin soruları cevaplandırılmıştır.

14-12-201814-12-2018

Yayın: 14.12.2018 - Güncelleme: 14.12.2018 16:35 - Görüntülenme: 457